Brezplačno preizkusite Toyoto Ceniki in katalogi Kaizen Toyota Magazin

Kaj je hibrid?

Toyota hibrid

Pozabite na star način vožnje. Toyotini hibridi prihranijo gorivo, imajo manjše emisije in celo napolnijo svoje baterije, ne da bi jih bilo treba priključiti. Morda mislite, da se lastniki takšnih vozil srečujejo z zapletenimi težavami, vendar drži ravno nasprotno – zasnovana so tako, da vam olajšajo življenje.

Tehnologija Hybrid Synergy Drive

Voziti hibrid je povsem preprosto. Oglejte si, kako je Toyota zasnovala hibride, s katerimi je življenje prav tako lahko kot z običajnimi vozili.

Dvojna moč, dvojna odzivnost

Naši hibridi imajo dva motorja: bencinskega in električnega. Motorja skupaj ponujata uglajeno moč in odziven navor, kadar ju potrebujete. Ko potrebujete še več zmogljivosti, na primer pri prehitevanju, preprosto pritisnite gumb Power in uživajte v takojšnji odzivnosti.

double power
Inteligentna moč za vsako potovanje

Vožnja navkreberl:Vozilo poganjata oba motorja in tako omogočata največjo zmogljivost.
Upočasnjevanje in zaviranje:Sistem zbira in obnavlja kinetično energijo, s katero polni akumulatorsko baterijo.
Prehitevanje: Vozilo poganjata oba motorja in tako omogočata največjo zmogljivost.
Mirovanje: V mirovanju se oba motorja samodejno izključita, energija pa se tako ne izgublja po nepotrebnem.

intelligent-power
Varčna poraba goriva, ki prihrani vsako kapljico

Splošno je znano, da mestna vožnja pri večini avtomobilov poveča stroške goriva. Vendar se hibridi razlikujejo od večine avtomobilov. Za začetek obnavljajo energijo in uporabljajo dva motorja, ki v sozvočju zagotavljata tako izjemno majhne vrednosti, kot je 3 litre porabljenega bencina na 100 km. To prinaša velike prihranke, ki jih je mogoče še dodatno povečati z vožnjo v načinu Eco. Če želite porabo goriva povsem izničiti, preprosto izberite električni način vožnje EV, zmerno pritiskajte stopalko in do hitrosti 50 km/h ne boste porabili niti kapljice goriva.

fuel economy
Tih občutek mirnosti

Ko v našem hibridu izberete način EV (električno vozilo), opazite nekaj zares posebnega – čisto tišino. Tišino in popolno mirnost motorja je treba doživeti iz prve roke, da ju lahko cenimo. V električnem načinu vožnje EV vozilo ne oddaja izpustov, vožnja pa je izjemno uglajena. Še več, v potniški kabini je neverjetno mirno.

quietness-tranquilit
Majhne emisije, ki jih je treba upoštevati

Zaradi popolnega sodelovanja elektromotorja in bencinskega motorja se emisije naših hibridov začnejo že pri pičlih 70 g na kilometer, kar je za družinski avtomobil izredno majhna številka. Poleg tega lahko v načinu EV vozite s hitrostjo do 50 km/h brez kakršnih koli emisij – več CO2 bi našli celo v izpraznjenem balonu.

reduced emissions
Kaj je plug-in hibrid?

Plug-in hibridno vozilo si lahko predstavljate kot električno in hibridno vozilo v enem. Plug-in hibrid ima vse prednosti naših hibridnih modelov, vendar se lahko pohvali z večjim dometom za še več potovanj brez emisij, s čimer je še prijaznejši do vaše denarnice in do okolja. Odkrijte Prius Plug-in tukaj.Odkrijte Prius Plug-in tukaj.

need to plugin
Naš pravilnik o zasebnosti na spletni strani

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se z uporabo piškotkov strinjate, lahko nemoteno nadaljujete z uporabo spletne strani.