Svetovna premiera novega Yarisa GR Sport, katere navdih so zmogljivosti Gazoo Racinga

TOYOTA ФИНАНС

Toyotini razvojniki so navdih za novi Yaris GR Sport našli v svojem ultrazmogljivem modelu Yaris GRMN.

S to različico Toyota tudi v razred majhnih avtomobilov vnaša obilo vozniškega užitka. Novi model bo premierno predstavljen na letošnjem pariškem avtosalonu, na voljo pa bo konec tega leta. To bo Toyotin prvi model s specifikami GR Sport v Evropi.


Uvedba različice GR Sport je odličen primer, kako mednarodni uspehi ekipe TOYOTA GAZOO Racing neposredno vplivajo na nastajanje novih modelov avtomobilov, ki vozijo po običajnih cestah. Toyotina vrnitev na reli serijo WRC je leta 2017 spodbudila razvoj zmogljivega modela Yaris GRMN, katerega omejena serija 400 primerkov je bila razprodana, še preden so avtomobili prišli do trgovcev.


Novi GR Sport povzema športni vpliv GAZOO Racinga, ki temelji na izjemnih zmogljivostih. Posebnih izboljšav je bilo deležno vzmetenje, ki zagotavlja odlično odzivnost in krmiljenje. Uporabljeni so blažilniki Sachs Performance, ki zagotavljajo dodatno rigidnost, predvsem pa so zelo podobni tistim, ki so nameščeni v Yarisa GRMN.


Avtomobil ima tudi značilno športno držo, saj je v primerjavi s standardnim Yarisom za 11 milimetrov nižji, razmah med karoserijo in kolesi pa je zmanjšan za 18 milimetrov.