Izjava Akia Tojode ob osvojitvi konstruktorskega naslova v seriji FIA WEC

TOYOTA ФИНАНС

Ekipa TOYOTA GAZOO Racing je po letu 2014 že drugič osvojila konstruktorski naslov svetovnega prvaka v vzdržljivostni seriji FIA WEC.

Najprej se zahvaljujem vsem navijačem za izjemno podporo. Ekipa se je pogosto spopadala z izjemnimi izzivi na zelo zahtevnih dirkališčih. Na primer na dirkališču Fuji, pa v deževnem Šanghaju in na grbinah Sebringa, v Spa Francorchampsu je celo snežilo ...


Ponosen sem na vseh šest voznikov in na vse člane ekipe, ki so se borili po svojih najboljših močeh.


Vsem dolgujem iskreno zahvalo. Čestitke in hvala vam.


Čaka nas le še zadnja dirka sezone. Na dirki 24 ur Le Mansa se obeta izjemen finale sezone. Ne bo lahko doseči še ene zmage. V Francijo moramo pripeljati dva popolna dirkalnika TS050 HYBRID, ki jima bodo vsi dirkači maksimalno zaupali. Prepričan sem, da nas bodo Mike, Kamui, José, Sébastien, Kazuki, Fernando in vsi člani ekipe razveselili s fantastičnim zaključkom sezone.


Podpora navijačev nam je vedno v veliko pomoč in je za nas izjemna motivacija. Hvala, da za nas stiskate pesti in nas bodrite.
- Akio Tojoda, predsednik Toyote Motor Corporation


P. S.
Dragi vozniki. Hvala tudi za čestitke ob mojem rojstnem dnevu. Zmaga v Spa Francorchampsu je najlepše rojstnodnevno darilo. Veselim se vožnje z vami.
- Morizo