TOYOTA ФИНАНС

Toyota C-HR Prologue: še bolj drzen

Toyota je oktobra leta 2014 na pariškem avtomobilskem salonu prvič prikazala koncept povsem novega avtomobila znotraj segmenta C, ki so ga poimenovali C-HR. Čez nekoliko manj kot dve leti je ta koncept postal resničnost. S karoserijskim križancem C-HR je Toyota predstavila avtomobil, ki ni bil pripravljen na kompromise in se ni bal izstopati iz množice.


In v letu 2022 je prišel čas za novi izziv: Kako model C-HR prestaviti na še višjo stopnjo? Ob tem se je pojavilo še vprašanje, kako ljudem, ki C-HR-a že poznajo in so že navdušeni nad njegovo drznostjo, provokativnostjo in zabavnostjo, zagotoviti še več vznemirjenja in užitka.  


Odgovor prinaša Toyota C-HR Prologue. To je avtomobil, ki v svojem bistvu prinaša več kot jasno znamenje, da Toyota pozna način, kako zagotoviti vse to in še več.


Evropska oblikovalsko-razvojna zgodba


Trenutna različica karoserijskega križanca C-HR je nastala v Toyotinem evropskem
oblikovalsko-razvojnem studiu ED², ki ima sedež v južni Franciji. In oblikovalcem studia ED² je bila zaupana tudi naloga snovanja nove različice Toyota C-HR Prologue. Pri tem so se srečali z zelo jasnim, a hkrati ambicioznim izzivom: preseči vse fantastične dosežke originalne različice.


Obljuba, ki je postala resničnost.


“Pri svojem delu vedno kopljemo zelo globoko. In tokrat smo šli dlje kot kadarkoli do zdaj. Res se veselimo, da bo novi C-HR nosil naš podpis,« pravi Lance Scott, direktor Toyotinega oblikovalsko-razvojnega studia ED².


Prihodnost prihaja.


Toyota C-HR Prologue je prva resnična vizija avtomobila, ki bo kmalu privabljal poglede na vseh koncih Evrope. Gre za precej več kot preprost koncept. Tudi Toyota C-HR Prologue zelo jasno dokazuje, zakaj je bil originalni C-HR zgodba o uspehu. Izjemen avtomobil je pripravljen na še več pozornosti.


New Toyota C-HR


Še vedno upornik, a z dodatno mero sofisticiranosti.


Že bežen pogled na Toyoto C-HR Prologue zadostuje za ugotovitev, da je avtomobil ostal zvest svoji prvotni zasnovi. A nekaj je očitno dodano za novo generacijo.
Še vedno ke drzen, morda še vedno kontroverzen. Toyota C-HR Prologue pomeni bolj prefinjen izraz drznosti. To je unikatna mešanica provokativnosti in zabavnosti, ki vsebuje številne nasprotujoče si lastnosti, te pa redko najdemo v le enem avtomobilu. Večja kolesa s krajšimi previsi izboljšajo podobo avtomobila z vseh zornih kotov. Hkrati pa Toyota C-HR Prologue izžareva še več športnosti in praktične prostornosti v notranjosti.


Preplet natančnosti in organske zasnove


Toyota C-HR Prologue se odreka statičnim linijam in izžareva subtilno spreminjajoče se gibanje, ki ponuja preplet od ostrega do tekočega. Natančen organski oblikovalski jezik temelji na dveh na videz nasprotujočih si vrednotah in sproža preoblikovanje in prelivanje površin. Unikatni dinamični razpon dvigne kontrast med tekočnostjo in ostrino na povsem novo stopnjo. Visoke linije so poenostavljene in poudarijo prefinjenost. Površine pa istočasno izražajo organsko gibanje in izjemno natančnost, s čimer karoserijski križanec Toyota C-HR Prologue postane izjemno modernistična stvaritev z izrazito človeškim pridihom.


Obraz, ki si ga zapomnimo.


Kladivasta zasnova sprednjega dela avtomobila je del 3D arhitekture, ki je dosežena s prepletom oblik in drznega svetlobnega podpisa. Odprtine na zračniku motorja in luči pa poudarjajo visokotehnološko identiteto. Toyota C-HR Prologue izžareva pogled naprej, ki s svojo ostrino in prodornostjo spominja na morskega psa, v vsakem trenutku pripravljenega na napad. Ista tematika se nadaljuje tudi skozi celotno diamantno brušeno, vrtečo se in sekajočo karoserijo.   Dve prepleteni obliki pa poudarjata mogočnost avtomobila.


Včasih je bil dvobarven, zdaj pa ...


Toyota C-HR Prologue prinaša tudi tretji barvni odtenek, saj je bil od začetka zasnovan tako, da izstopa v tribarvni zasnovi.


Dvojni značaj s samopolnilno in priključno-hibridno različico
C-HR Prologue izžareva tudi zavezanost ogljični nevtralnosti znamke Toyota, saj v največji in najbolj konkurenčni tržni segment v Evropi C-SUV prinaša širšo ponudbo elektrifikacije. Nova priključno-hibridna različica karoserijskega križanca Toyota C-HR z baterijami, ki so izdelane v Evropi, bo skupaj s samopolnilno hibridno različico dodatno okrepila prodajno paleto, ki temelji na filozofiji več tehnologij.