TOYOTA ФИНАНС

Toyota Yaris Cross je svetovni urbani avtomobil leta 2022.


102-članska žirija World Car Awards, ki jo sestavljajo avtomobilistični novinarji iz 33 držav, je za svetovni urbani avtomobil leta 2022 razglasila športnega terenca Toyota Yaris Cross.

“Nagrada World Urban Car za nas predstavlja veliko čast. Že vrsto let si prizadevamo snovati in izdelovati kakovostne kompaktne avtomobile in ta filozofija nas je vodila pri razvoju urbanega športnega terenca Yaris Cross. Zamislili smo si ga kot kompaktni avtomobil z velikim prtljažnim prostorom, funkcionalno uporabnostjo ter zadostno močjo in nizko porabo goriva. To nagrado bomo tudi v prihodnosti uporabljali kot motivacijo za razvoj visokokakovostnih avtomobilov, ki bodo zadovoljevali potrebe naših strank in bodo s svojo okoljsko prijaznostjo pomagali pri zmanjševanju emisij CO2," je povedal inženir Takamoto Suzuki, ki je pri Toyota Motor Europe zadolžen za razvoj kompaktnih avtomobilov.

Toyota Yaris Cross je bila predstavljena leta 2021 ter združuje bogato tradicijo, izkušnje in znanje znamke Toyota pri razvoju majhnih avtomobilov in športnih terencev. Yaris Cross je bil zasnovan v Evropi, inženirji in oblikovalci pa so imeli v vseh razvojnih fazah v mislih potrebe in želje evropskih kupcev.



Yaris Cross tako stopa po stopinjah kombilimuzinskega modela Yaris, ki je bil razglašen za evropski avtomobil leta 2021. Vsebuje tudi vse ključne elemente oblikovne zasnove "veliki-mali", ki ob kompaktni zunanjosti maksimizira prostornost in praktičnost potniške kabine in prtljažnega prostora. Opremljen je tudi s četrto generacijo hibridno-električnega pogonskega sklopa in z drugo generacijo varnostnega paketa Toyota Safety Sense. Ob vsem tem ga odlikujejo še odlične in zabavne vozne lastnosti.

Yaris Cross ponuja tudi vse prednosti športno-terenske zasnove. Tudi v tem oziru ima Toyota izjemno bogate izkušnje, saj je z modelom RAV4, ki je bil predstavljen pred več kot 25 leti, utemeljila danes verjetno najbolj priljubljen avtomobilski razred.

Yaris Cross je zasnovan v skladu s tematiko "vedno v gibanju". Kot tak je primeren za vsakodnevno uporabo, hkrati pa izžareva tudi pustolovski duh, ki je ena izmed bistvenih značilnosti sodobnih športnih terencev. Avtomobil odlikuje tudi elegantni urbani videz, ki lastnike navdaja s ponosom. Posebna platforma GA-B, ki so jo inženirji znamke Toyota zasnovali za majhne mestne avtomobile, pa omogoča tudi dinamično vožnjo in odlične zmogljivosti.

Novi urbani športni terenec tako uspešno dopolnjuje družino Yaris, ki jo sestavljata tudi klasična kombi limuzina in športna različica izjemnih voznih lastnosti GR Yaris.

Več informacij o športnem terencu Toyota Yaris Cross je na voljo na spletni strani: https://newsroom.toyota.eu/all-new-toyota-yaris-cross/